英語簡單句并列句復合句和練習.doc

(8頁)

'英語簡單句并列句復合句和練習.doc'
? .WORD 完美格式. 英語簡單句、并列句、復合句及練習一、簡單句1、概述只有一個主語和一個謂語動詞的句子稱為簡單句。I am a student.我是一個學生。She likes English very much.她非常喜歡英語。He usually does morning exercises on the playground.他常常在操場上做早操。2、簡單句的基本句型英語簡單句可分為五種基本句型,其它的句子可看成是這幾種基本句型的擴展、組合、倒裝、省略。這五個基本句式:主謂結構(S + V);主系表結構(S + V + P );主謂賓結構(S + V + O );主謂雙賓結構(S + V + IO + DO);主謂賓補結構(S + V + O + C) 說明:S=主語;V=謂語;P=表語;O=賓語;IO=間接賓語;DO=直接賓語;C=賓語補足語(1)主謂結構(S + V)在此句式中,V是不及物動詞,又叫自動詞(vi.)。He runs quickly.他跑得快。They listened carefully.他們聽得很仔細。He suffered from cold and hunger.他挨凍受餓。China belongs to the third world country.中國屬于第三世界國家。The gas has given out.煤氣用完了。My ink has run out.我的鋼筆水用完了。Plants grow well all the year round.一年四季植物生長良好。(2)主系表結構(S + V + P )在此句式中,V是系動詞(link v.),常見的系動詞有:look,seem,appear,sound,feel,taste,smell,grow,get,fall ill/asleep,stand/sit still,become,turn等。He is older than he looks.他比看上去要老。He seems interested in the book他似乎對這本書感興趣。The story sounds interesting.這個故事聽起來有趣。The desk feels hard.書桌摸起來很硬。The cake tastes nice.餅嘗起來很香。The flowers smell sweet and nice.花聞起來香甜。You have grown taller than before.你長得比以前高了。He has suddenly fallen ill.他突然病倒了。He stood quite still.他靜靜地站著。He becomes a teacher when he grew up.他長大后當了教師。He could never turn traitor to his country.他永遠不會背叛他的祖國。注意:有些動詞同時也是及物動詞,可構成SVO句式。He looked me up and down.他上下打量我。He reached his hand to feel the elephant.他伸出手來摸象。They are tasting the fish.他們在品嘗魚。They grow rice in their hometown.他們在家鄉種水稻。He's got a chair to sit on.他有椅子坐。Please turn the sentence into English.請把這個句于譯成英語。(3)主謂賓結構(S + V + O )在此句式中,V是及物動詞(vt.),因此有賓語。I saw a film yesterday.我昨天看了一部電影。 Have you read the story?你讀過這個故事嗎?They found their home easily.他們很容易地找到他們的家。They built a house last year.他們去年建了一所房子。They've put up a factory in the village.他們在村里建了一座工廠。They have taken good care of the children.他們把這些孩子照看得很好。You should look after your children well.你應該好好照看你的孩子。(4)主謂雙賓結構(S + V + IO + DO)在此句式中,V是帶有雙賓語的及物動詞。常見的須帶雙賓語的動詞有give,ask,bring,offer,send,pay,lend,show,tell,buy,get;rob,warn等。①簡接賓語可以緊接動詞之后,也可以用to后置。He gave me a book/a book to me.他給了我一本書。He brought me a pen/a pen to me.他帶給我一枝鋼筆。He offered me his seat/his seat to me.他把座位讓給我。 ②簡接賓語可以緊接動詞之后,也可以用for后置Mother bought me a book/a book for me.媽媽給我買了一本書。He got me a chair/a chair for me.他給我弄了一把椅子。Please do me a favor/a favor for me.請幫我一下。He asked me a question/a question of me.他問我個問題。③簡接賓語不能緊接動詞之后,要用介詞后置They robbed the old man of his money.他們搶了老人的錢。He's warned me of the danger.他警告我注意危險。The doctor has cured him of his disease.醫生治好了他的病。We must rid the house of the rats.我們必須趕走屋里的老鼠。They deprived him of his right to speak.他們剝奪了他說話的權利。(5)主謂賓補結構(S + V + O + C)在此句式中,V是有賓語補足語的及物動詞。常帶賓語補足語的詞有形容詞、副詞、介詞短語、名詞、不定式、現在分詞、過去分詞。常見的可接賓語補足語的動詞很多,哪些動詞可接哪幾種形式作賓補,須根據動詞的慣用法而定,不能統而概論。請看下面的例子。They made the girl angry.他們使這個女孩生氣了。They found her happy that day.他們發現那天她很高興。I found him o。省略部分。n't he D.is it 11.-I'm hungry.-I'd like a sandwich, ?A.would you B.do you C.couldn't you D.don't you12.-Frank is up late working again.-This is the third time this week he's had to study late, ?A.isn't it B.hasn't he C.isn't he D.hasn't it13.You and I did it together, ?A.didn't you B.didn't I C.didn't we D.did you 14.They should have finished it already, ?A.shouldn't they B.haven't they C.have they D.should they15.She may do it if she wants to , ?A.mayn't she B.doesn't she C.shan't she D.won't she16.You must have told Mr.A the secret , ?A.haven't you B.have you C.mustn't you D.must you17.She dislikes this skirt, ?A.doesn't she B.does she C.isn't she D.is she18.Wang said that he was not there then, ?A.did he B.didn't he C.was he D.wasn't he19.I suppose he is serious, ?A.do I B.don't I C.is he D.isn't he20.He's finished the work, ?A.isn't he B.doesn't he C.hasn' the D.wasn't he 21.-You aren't an actress, are you?- .A.Yes, I am not B.No, I am C.Yes, I wasn’t D.No, but I was22.-How are your parents? - .A.They are drivers B.They like watching TVC.They are fifty D.They are fine. Thank you23.- is your brother?-He is a teacher in a middle school.A.What B.Who C.Which D.Where24.- will you get married to him? -In two weeks.A.How long B.How soon C.How often D.How many25.Have you ever seen as clever as he?A.a person B.such person C.person D.an person26.A.All that glitters is not gold. B. All is not gold that glitters. C. None is gold that glitters. D. Not all gold glitters.The correct answers are .A. A, C B. B, C C. C, D D. A, B27.She set out soon after dark home an hour later.A.arriving B.to arrive C.having arrived D.and arrived28.My name is Robert, most of my friends call me Bob for short.A.then B.instead C.however D.but29.-Did you hear about the fire down the street?-There a lot of news about it on TV last night.A.was B.had C.is D.were30.There a table,two computers and three chairs in the room.A.have B.has C.is D.are31.There two films this week in our school.A.is B.have C.has been D.have been32.There used to be a temple here, ?A.usedn't it B.used there C.did't it D.didn't there33.There a tall tree at the foot of the mountain.A.lie B.has C.stand D.stands34.There nobody in the room.A.to be B.happened C.happened to be D.happened be 35.There a meeting tonight.A.is going to be B.is going to have C.is going to D.is going be答案1.D 2.B 3.D 4.A 5.B 6.A 7.D 8.A 9.A 10.A 11.A 12.A 13.C 14.A 15.A 16.A 17.A 18.B 19.D 20.C 21.D 22.D 23.A 24.B 25.A 26.D 27.D 28.D 29.A 30.C 31.D 32.D 33.D 34.C 35.A . 技術資料 . 專業整理.
關 鍵 詞:
復合 練習 單句 并列 英語
 天天文庫所有資源均是用戶自行上傳分享,僅供網友學習交流,未經上傳用戶書面授權,請勿作他用。
關于本文
本文標題:英語簡單句并列句復合句和練習.doc
鏈接地址: http://www.476824.live/p-51579710.html
關于我們 - 網站聲明 - 網站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網站客服點擊這里,給天天文庫發消息,QQ:1290478887 - 聯系我們

本站為“文檔C2C交易模式”,即用戶上傳的文檔直接賣給(下載)用戶,本站只是中間服務平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有【成交的100%(原創)】。本站是網絡服務平臺方,若您的權利被侵害,侵權客服QQ:1290478887 歡迎舉報。

[email protected] 2017-2027 http://www.476824.live 網站版權所有

粵ICP備19057495號 

收起
展開
球探网即时蓝球比分 无门槛提现赚钱APP 幸运28软件下载 广西快乐双彩开奖 广西快3开奖号码查询 贵州快三开奖查询 股票配资论坛 贵州快三开奖结果查询今天500 11选五推荐号码山西 北京十一选五遗漏数 股票散户交流微信群