• /  5
  • 下載費用: 15.00積分  

(新課標)2020高考英語二輪總復習第四講閱讀理解七選五4.2段中句填空專題限時訓練.docx

'(新課標)2020高考英語二輪總復習第四講閱讀理解七選五4.2段中句填空專題限時訓練.docx'
?4.2 段中句填空A2019·遼寧沈陽高三質量檢測Whoever wrote the song “It's the Most Wonderful Time of the Year” must have never experienced the holiday blues. Fortunately, psychological research suggests some effective ways you can beat the holiday blues. The key point is that sadness and other tough emotions are not what we should try to avoid. __1__ Here are four strategies to help you make your own happiness recipe this holiday season.Don't force cheerAt family gatherings with cousins you secretly can't stand, you tend to put on a happy face. Indeed, that might even seem like the most mature response—no drama, no conflict. But a 2011 study followed dozens of bus drivers, looking to see when they gave forced or honest smiles at their passengers. The results showed when the drivers pretended to have a good mood, their actual moods got worse. __2__Let off sadnessThe results of the bus-driver study can be explained by researchers, who find that negative feelings like sadness or anger only increase when we try to control them. __3__ We don't like contradictory behavior.Respond cautiouslyRecently, scientists have been paying special attention to the benefits of caution. When you respond cautiously to an emotional trigger(e.g. overcooking the holiday turkey), you pause rather than reacting at once. __4__ Besides, it is associated with less anxiety, and may even carry physiological benefits.__5__Of course, the holidays will bring a mix of highs and lows, but the most important lesson to keep in mind is that this variety of emotions might be the best thing possible for your overall well-being. In other words, sadness, anger, and other difficult emotions are nothing to fear. Just make sure you're balancing them with lighter experiences. And don't forget to give yourself a break.A. Relax your mindB. Enjoy a mix of emotionsC. We tend to deny the important function emotions serve.D. Instead, they can help contribute to a healthy and happy life.E. So trying to force happiness seems to have the opposite effects.F. A cautious response to a negative event reduces sadness we experience.G. We feel bad when our appearance contradicts how we truly feel inside.[語篇解讀] 本文是說明文。介紹了減少或者避免假期不愉快的情緒的方法和策略。1.D 【解析】根據前一句“The key point is that sadness and other tough emotions are not what we should try to avoid.”可知,關鍵在于我們不應該回避悲傷和其他的消極情緒,這里應該是說應該怎么去做,D選項的instead與前文形成轉折,強調消極情緒的積極作用,與下文統一,故選D。2.E 【解析】根據前一句“The results showed when the drivers pretended to have a good mood, their actual moods got worse.”可知,結果顯示,當司機假裝有一個好心情時,實則心情會更糟糕,這里用司機的例子進行歸納與總結,故E選項與前文形成因果關系,切題,故選E。3.G 【解析】根據后一句“We don't like contradictory behavior.”可知,我們不喜歡自相矛盾的行為。G選項中的contradicts 與后一句的contradictory behavior形成同義詞轉換,故選G。4.F 【解析】本段小標題為“Respond cautiously”因而F選項講述“謹慎回復”對我們的好處,故選F,切題。5.B 【解析】根據后文“In other words, sadness, anger, and other difficult emotions are nothing to fear. Just make sure you're balancing them with lighter experiences.”可知,本段主要闡述不必害怕消極情緒,關鍵要將其與樂觀情緒平衡好,故選B。BEvery。省略部分。es?F.Have I tried different ways of studying?G.The first step is to find out what you're worried about.[語篇解讀] 本文是一篇說明文。作者主要描述了三個如何處理擔憂的方法:一是找出自己擔心的問題,二是想辦法讓情況變得更好,三是請求幫助。6.G 【解析】根據第二段的中心思想:找出你所擔心的問題,可知空格處是引起下文的總領句“The first step is to find out what you're worried about.”7.A 【解析】根據第一段可知文章共提出了三個如何處理擔憂的方法。第一個和第三個方法已給出,故這里應填寫第二個方法。再根據此空格后的兩段介紹“如何減少擔憂”可知第二個方法是“想一些更好地處理擔憂的方法”。8.D 【解析】根據下文“If you're worried about grades…”可知此處應是“擔心分數”。9.F 【解析】根據上文可知,此處應為有關學習的自我反省,自我提問,故F項符合語境。10.B 【解析】根據最后一段可知此處與尋求幫助有關,故選B?!In our lives we may have people who need help one way or another.They could be our friends,our colleagues and even our parents.And,of course,if these people do matter in our lives,we want to try our best to help them. __11__ Consider finding someone they look up to.Usually,a proud person thinks highly of themselves,and not too highly of anyone else. 12  Find this person and get him to go up to the proud person and talk about their unwillingness to accept help from others.Give them advice.By now you may have gotten your proud friend to come to talk to you.Now is the time for giving your proud friend some advice.But how do you give advice to someone who thinks too highly of himself?You can use words like “Don't you think…”“You told me before…” __13__ Improve your approach and strategies as you proceed.Sometimes the proud person may feel angry that you've helped them.__14__ You might just need to accept their roller coaster(過山車) of emotions about accepting your help and simply not take it personally,ever. __15__ Two proud people make for a very uncomfortable relationship.Don't be too proud to let this person give a hand to you.Indeed,the moment he does,you owe him and can swiftly remind him of the debt being repaid when you offer him help back!A.Let the proud person help you.B.Help the proud person in a secret way.C.Other times they realize your help counts.D.Then suddenly they reject whatever you offer.E.But how do we help them when they're too proud to seek help?F.However,most people have at least one person that they respect.G.Try to make it seem like they already have had the solution themselves.[語篇解讀] 本文是說明文。一個驕傲自大的人是不會輕易接受他人的幫助的,作者在文中就如何在不傷害他們自尊的前提下幫助他們提出了建議。11.E 【解析】本空是個過渡句,承接上文的“And,of course,if these people do matter in our lives,we want to try our best to help them.”并引出下文。通讀下文內容可知,下文講述了四條如何幫助驕傲的人的建議,故選E項。12.F 【解析】本段主題句是“Consider finding someone they look up to”,即考慮找個他們尊敬的人,F項中的“one person”“respect”分別與空后的“this person”及主題句中的“look up to”相呼應,故選F。13.G 【解析】本空位于段落末尾,前面提到“You can use words like…”,故此處應是指用那樣話的目的。故G項“Try to make it seem like they already have had the solution themselves.”(努力讓它看起來好像是他們自己已經有了解決方法)符合語境。14.C 【解析】空前說“Sometimes the proud person may feel angry that you've helped them.”,空后說“You might just need to accept their roller coaster(過山車) of emotions about accepting your help…”,因此空格處應敘述總有時候他們會意識到你的幫助有用。故選C項。15.A 【解析】空格處是本段的主題句。根據下文中的“let this person give a hand to you”可知,本段說的是讓驕傲的人幫助你。
關 鍵 詞:
第四 閱讀理解 復習 42 填空 二輪 專題 英語 限時 高考
 天天文庫所有資源均是用戶自行上傳分享,僅供網友學習交流,未經上傳用戶書面授權,請勿作他用。
關于本文
本文標題:(新課標)2020高考英語二輪總復習第四講閱讀理解七選五4.2段中句填空專題限時訓練.docx
鏈接地址: http://www.476824.live/p-51330518.html
關于我們 - 網站聲明 - 網站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網站客服點擊這里,給天天文庫發消息,QQ:1290478887 - 聯系我們

本站為“文檔C2C交易模式”,即用戶上傳的文檔直接賣給(下載)用戶,本站只是中間服務平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有【成交的100%(原創)】。本站是網絡服務平臺方,若您的權利被侵害,侵權客服QQ:1290478887 歡迎舉報。

[email protected] 2017-2027 http://www.476824.live 網站版權所有

粵ICP備19057495號 

收起
展開
球探网即时蓝球比分 赢在投资 配资炒股协议 广西十一选五技巧 北京pk10最好预测软件 股票行情实时查询茅台 甘肃省快3走势图 澳洲快乐8平台 青海快3和尾走势图 开发手机炒股app 上海11选5结果查询